Grissini
Geschreven door Joyce van Dam
Grissini
==========
> Bereidingstijd: 60 minuten
> Porties: 40
> Ingrediënten:
- 250 gr bloem (Tipo 00)
- 4 gr gedroogde gist
- 1/4 theelepel suiker
- 100 gr lauw water
- 1 theelepel zout
- 30 ml olijfolie
Bereiding
=========
- Meng het water met de gist en de suiker in een kom en zet een paar minuten apart.
- Zeef de bloem, samen met het zout, boven een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet het gistmengsel in de kuil. Voeg hier de olijfolie aan toe. Kneed het deeg tot een deegbal en ga vervolgens verder met kneden op een schoon werkvlak. Kneed nog 10 minuten door totdat je een glad en soepel deeg hebt.
- Bestuif een schone kom met een beetje bloem en plaats het deeg hierin. Dek af met huishoudfolie en laat het deeg 30 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Verdeel het deeg in ongeveer 40 bollejtes. Druk een bolletje plat en rol deze uit tot een worstje van ongeveer een halve centimeter dik. Leg het worstje op een met bakpapier bekleede bakplaat. Herhaal dit met alle deegballetjes.
- Bestrijk de worstjes met en beetje olijfolie en plaats in de oven.
- Bak de soepstengel in 10 tot 15 minuten goudbruin en knapperig. Houd ze in de tussentijd goed in de gaten. Afhankelijk van de grootte van de sopestengels en de oven, kunnen de baktijden anders zijn.
Enjoy!
Ook lekker
Tzatziki