Zelfgemaakte roomboter

Leer zelf roomboter maken, met dit eenvoudige recept. Leuk om cadeau te geven of om deze baguettes te smeren.

Zelfgemaakte roomboter

==========
> Bereidingstijd: 10 minuten
> Porties: 1
> Ingrediënten:

  • 500 ml slagroom
  • 1/2 theelepel zout

> Benodigdheden:

  • Standmixer
  • zeef

Voeg na het wassen kruiden toe, om homemade kruidenboter te maken

Bereiding
=========

  1. Giet de slagroom in de kom van de standmixer en gebruik het garde opzetstuk.
  2. Zet de mixer op de hoogste stand en klop de slagroom totdat de boter en de karnemelk (het vocht dat overblijft) gaat scheiden van elkaar.
  3. Giet de karnemelk af en doe de boter in een kom.
  4. Nu moet de boter gewassen worden, zodat de boter niet ranzig wordt. Was de boter onder een ijskoude kraan, net zo lang tot het water helder is en er geen melkresten meer op de boter zitten.
  5. Meng vervolgens het zout door de boter en klaar is kees!
  6. Bewaar de boter in de koelkast.


    Eet smakelijk!

Vorige
Vorige

Kokos koekjes

Volgende
Volgende

Sous vide Miso zalm