Sous vide Miso zalm

Ontdek deze verrukkelijke hamkaasrolletjes van bladerdeeg die perfect passen op een borrelplank, bij een uitgebreide lunch of brunch. Je zult je vingers erbij aflikken!

Sous vide Miso zalm

==========
> Bereidingstijd: 60 minuten
> Porties: 2
> Ingrediënten Zalm:

  • 2 zalmfilets
  • 1 tl miso pasta
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 lente uien, in dunne ringen
  • 1 el gember, geraspt
  • 1 tl honing
  • Sesamzaadjes

> Ingrediënten Vinigraitte:

  • 4 el olijfolie
  • 2 el soja saus
  • sap van een 1/2 citroen
  • 1 tl honing
  • 1 tl gember, geraspt
  • 1 lente uit, in dunne ringen
  • 1/2 teen knolfook, fijngehakt

> Benodigdheden:

  • Sousvide & Waterbad
  • Hersluitbaar zakje
  • Grillpan

Voeg fijngehakte rode peper toe aan de vinigraitte voor wat extra pit

Bereiding
=========

  1. Neem een pan of sous vide bak en vul deze met water.
  2. Stel het sous vide apparaat in op 43,3°C en laat het water verwarmen.
  3. Voor het maken van de marinade voor de zalm, voeg je de misopasta, geperste knoflook, lente ui, gember en honing samen in een kom en meng goed door.
  4. Neem de zalmfilets uit de verpakking en dep ze droog met een keukenpapiertje. Wrijf de zalmfilets in met de marinade en doe de zalm in een ruime hersluitbare zak of sous vide zak en sluit af.
  5. Plaats het zakje in het voorverwarmde waterbad en stel de timer in op 45 minuten.
  6. Maak ondertussen de vinaigrette klaar door alle ingrediënten te mengen in een kom.
  7. Als de zalm klaar is, haal je deze uit de zak en dep je ze droog.
  8. Verwarm ondertussen een grilpan met een scheutje olie en bak de zalm op hoog vuur. Het gaat alleen om de kleur, dus bak de zalm niet te lang.
  9. erveer de zalm met de gember soja vinaigrette en sesamzaadjes.


    Eet smakelijk!

Vorige
Vorige

Zelfgemaakte roomboter

Volgende
Volgende

No knead (brood zonder kneden)