No knead (brood zonder kneden)

Niets is lekkerder dan vers brood uit de oven, fluffy en luchtig van binnen en knapperig van buiten. Het maken van baguettes/stokbroden kan een tijdrovend proces zijn, maar met dit recept zonder kneden kun je tijd besparen zonder concessies te doen aan de smaak. We overdrijven niet als wij zeggen dat dit het lekkerste en makkelijkste brood is dat wij ooit gemaakt hebben.

Dus ga niet meer naar de bakker en maak ze de volgende keer zelf.

No knead bread

==========
> Bereidingstijd: 60 minuten
> Porties: 2
> Ingrediënten:

  • 500 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl droge gist
  • 460 ml warm water

> Benodigdheden:

  • Grote mengkom
  • Huishoudfolie
  • Ovenschaal
  • Bakpapier
  • Bakplaat

Het is niet nodig om dure bloem te gebruiken

Bereiding
=========

  1. Doe de bloem, het zout en de gist in een kom en meng dit goed door.
  2. Voeg daarna 3/4 van het water toe. Gebruik de rest alleen als het deeg nog te droog is.
  3. Meng alles goed door, met een spatel of een lepel, en controleer de consistentie. Je wilt een mooi plakkerig deeg hebben en geen droge bloem meer zien. Voeg eventueel extra water toe, als dat nodig is. Het deeg moet iets natter zijn, dan je gewend bent. in het filpmje kan je goed zien wat de juiste consistentie is.
  4. Dek de schaal af met huishoudfolie en laat tussen de 4 en 8 uur rijzen. Het deeg moet ongeveer verdubbeld in grootte zijn.
  5. Verwarm de oven voor op 220°C en plaats gelijk een ovenschaal vol water op de bodem van de oven. Hierdoor krijg je veel stoom in de oven en dat zorgt voor een perfecte korst.
  6. Plaats een vel bakpapier op het aanrecht en bestrooi deze ruim met bloem.
  7. Kantel het deeg uit de mengkom op het bakpapier en de bloem, en vouw de randen naar het midden.
  8. Het deeg kan vervolgens in tweeën worden verdeeld en gevormd.
  9. Vorm voorzichtig de helften in twee langwerpige broden, gebruik hierbij bebloemde handen. Vouw de lange kanten voorzichtig over zichzelf heen om zo wat strakkere broden te krijgen. Lukt het vormen niet goed? Don't worry, ze zullen nog steeds lekker zijn, ook al is de vorm niet goed.
  10. Bestrooi de broden met bloem en snij in met een heel scherp mes. Deze stap is belangrijk, als je dit niet doet scheurt het brood tijdens het bakken.
  11. Laat de broden nog 30 minuten rijzen.
  12. Plaats het bakpapier met de broden op de bakplaat en plaats voor 30 minuten in de voorverwamde oven.
  13. Na 30 minuten haal je de ovenschaal met het water uit de oven en verlaag je de temperatuur naar 160°C, laat het brood nog 15 minuten nagaren.
  14. Haal de broden uit de oven en laat even afkoelen.


    Eet smakelijk!

Vorige
Vorige

Sous vide Miso zalm

Volgende
Volgende

Hamkaas rolletjes