Hamkaas rolletjes

Ontdek deze verrukkelijke hamkaasrolletjes van bladerdeeg die perfect passen op een borrelplank, bij een uitgebreide lunch of brunch. Je zult je vingers erbij aflikken!

Hamkaasrolletjes

==========
> Bereidingstijd: 60 minuten
> Porties: 12
> Ingrediënten Kaassaus:

  • 20 gr roomboter
  • 20 gr bloem
  • 200 ml melk
  • 300 gr geraspte kaas
  • Zout & Peper
  • 2 el grove mosterd

> Ingrediënten hamkaasrolletjes:

  • 1 rol bladerdeeg
  • 4 grote plakken ham
  • ei

> Benodigdheden:

  • Springvorm (22cm)
  • Bakpapier
  • Garde

Vervang de ham voor bacon en/of kip en voeg wat cayennepeper toe voor extra pit.

Bereiding
=========

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Beleed de springvorm met bakpapier.
  3. Smelt de boter in een steelpannetje op matig vuur. Zorg ervoor dat de boter alleen smelt en niet te bruin wordt.
  4. Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en laat de bloem garen. Roer regelmatig.
  5. Voeg de melk toe en roer constant met een garde. Blijf roeren tot je een dikke bechamelsaus hebt.
  6. Voeg de geraspte kaas en mosterd toe. Roer goed door totdat de kaas gesmolten is en je een gladde saus hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Rol het bladerdeeg uit en verdeel een laagje kaassaus over het bladerdeeg, waarbij je een klein randje vrijlaat.
  8. Leg de plakken ham gelijkmatig over het bladerdeeg.
  9. Rol het geheel voorzichtig op en snijd het in 12 stukken.
  10. Plaats de rolletjes in de springvorm, laat ongeveer 2 cm ruimte tussen elk rolletje.
  11. Bestrijk de rolletjes met losgeklopt ei.
  12. Bak de rolletjes in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten, totdat ze goudbruin en gaar zijn.


    Eet smakelijk!

Vorige
Vorige

No knead (brood zonder kneden)

Volgende
Volgende

Italiaanse Fritatta (Basisrecept)