Hamkaas rolletjes
Ontdek deze verrukkelijke hamkaasrolletjes van bladerdeeg die perfect passen op een borrelplank, bij een uitgebreide lunch of brunch. Je zult je vingers erbij aflikken!
Hamkaasrolletjes
==========
> Bereidingstijd: 60 minuten
> Porties: 12
> Ingrediënten Kaassaus:
- 20 gr roomboter
- 20 gr bloem
- 200 ml melk
- 300 gr geraspte kaas
- Zout & Peper
- 2 el grove mosterd
> Ingrediënten hamkaasrolletjes:
- 1 rol bladerdeeg
- 4 grote plakken ham
- ei
> Benodigdheden:
- Springvorm (22cm)
- Bakpapier
- Garde
“Vervang de ham voor bacon en/of kip en voeg wat cayennepeper toe voor extra pit.”
Bereiding
=========
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Beleed de springvorm met bakpapier.
- Smelt de boter in een steelpannetje op matig vuur. Zorg ervoor dat de boter alleen smelt en niet te bruin wordt.
- Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en laat de bloem garen. Roer regelmatig.
- Voeg de melk toe en roer constant met een garde. Blijf roeren tot je een dikke bechamelsaus hebt.
- Voeg de geraspte kaas en mosterd toe. Roer goed door totdat de kaas gesmolten is en je een gladde saus hebt. Breng op smaak met peper en zout.
- Rol het bladerdeeg uit en verdeel een laagje kaassaus over het bladerdeeg, waarbij je een klein randje vrijlaat.
- Leg de plakken ham gelijkmatig over het bladerdeeg.
- Rol het geheel voorzichtig op en snijd het in 12 stukken.
- Plaats de rolletjes in de springvorm, laat ongeveer 2 cm ruimte tussen elk rolletje.
- Bestrijk de rolletjes met losgeklopt ei.
- Bak de rolletjes in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Eet smakelijk!