Italiaanse Fritatta (Basisrecept)

Fritatta is een heerlijk Italiaans gerecht dat bestaat uit eieren, groente en kruiden. Naast dat het heel simpel is om te maken, is het ook nog eens heel lekker en koolydraatharm. Je kunt er ook eindeloos mee variëren. Voeg bijvoorbeeld feta en spinazie toe, om er een Grieks tintje aan te geven.

Italiaanse Fritatta

==========
> Bereidingstijd: 40 minuten
> Porties: 4
> Ingrediënten:

  • 6 grote eieren
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • Parmezaanse kaas
  • Verse basilicum
  • Peper en zout

> Benodigdheden

  • Ovenbestendige pan

Ook lekker met feta cherrytomaatjes

Bereiding
=========

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de courgette en snij in blokjes.
  3. Maak de paprika schoon en snij ook deze in kleine blokjes.
  4. Neem een handje verse basilicum en hak deze grof.
  5. Klop de eieren los in een kom en voeg zout, peper en de verse kruiden toe. Meng goed.
  6. Verhit een beetje olie in een ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur.
  7. Voeg de groene groenten toe aan de pan en bak ze kort tot ze iets zachter worden.
  8. Giet het eimengsel gelijkmatig over de groenten in de pan.
  9. Rasp vervolgens over de bovenkant een klein beetje parmezaanse kaas.
  10. Zet de pan in de voorverwarmde oven en bak de frittata gedurende 15-20 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en stevig is.
  11. Haal de frittata uit de oven en laat hem even afkoelen.
  12. Snijd de frittata in punten en serveer warm als hoofdgerecht, bijgerecht of zelfs als onderdeel van een brunch.


    Eet smakelijk!

Vorige
Vorige

Hamkaas rolletjes

Volgende
Volgende

Sandwich met brie en spinazie