Sandwich met brie en spinazie

Jaren geleden kwamen we toevallig een recept tegen voor een stokbroodje met gorgonzola en rucola. Omdat niet iedereen dol is op gorgonzola en omdat we vonden dat het nog wat extra's kon gebruiken, hebben we het recept naar onze eigen smaak aangepast.

Het resultaat? Een verrukkelijke sandwich voor de momenten waarop je echt iets lekkers wilt eten, maar absoluut geen zin hebt om te koken!

Het mooie van dit recept is dat je eindeloos kunt variëren met de ingrediënten. Voeg bijvoorbeeld wat cherrytomaatjes toe, vervang de brie door een andere kaassoort of voeg zelfs nog een extra soort kaas toe. Deze veelzijdige sandwich kan geserveerd worden tijdens brunch, lunch of zelfs als een smakelijk diner. We serveren hem soms zelfs als bijgerecht bij de soep

Sandwich met spinazie en brie

==========
> Bereidingstijd: 30 minuten
> Porties: 2
> Ingrediënten:

  • 1 ciabatta om af te bakken
  • 150 gr brie
  • 25 gr knoflookboter
  • 100 gr. verse spinazie (gewassen)
  • Peper en zout

> Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Bakplaat

Garneer met ham en een gekookt eitje om er een maaltijdsoep van te maken

Bereiding
=========

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Laat de knoflookboter op kamertemperatuur komen, zodat deze makkelijk smeerbaar is.
  3. Snijd de ciabatta over de gehele lengte open met een broodmes en leg de boven- en onderkant naast elkaar op een snijplank.
  4. Verdeel de knoflookboter gelijkmatig over de onderkant van het brood. Dit gaat het makkelijkst als de boter een beetje zacht is.
  5. Leg de spinazie op de beboterde kant en breng op smaak met zout en peper.
  6. Snijd de brie in plakken en leg deze bovenop de spinazie.
  7. Plaats de bovenkant van het brood op de belegde onderkant en leg het brood in het midden van de oven op een rek. Je kunt eventueel een stuk bakpapier onder het brood leggen om het lekken van gesmolten kaas op te vangen.
  8. Bak het brood gedurende ongeveer 12 tot 15 minuten, totdat de buitenkant goudbruin en knapperig is en de kaas heerlijk gesmolten is.
  9. Om brandwonden door gesmolten kaas te voorkomen, laat het brood 10 minuten afkoelen voordat je erin gaat bijten.


    Eet smakelijk!

Vorige
Vorige

Italiaanse Fritatta (Basisrecept)

Volgende
Volgende

Aspergesoep