Kokos koekjes

Het wordt weer kouder buiten en wat doe je dan, koekjes bakken! En wil jij je extra uitsloven in de keuken? Dan hebben wij het perfecte recept voor je. Deze kokoskoekjes zijn erg makkelijk om te maken, lekker knapperig van buiten en chewy van binnen.

kokos koekjes

==========
> Bereidingstijd: 30 minuten
> Porties: 10
> Ingrediënten:

  • 220 gr witte basterd suiker
  • 225 gr bloem
  • 85 gr geraspte kokos
  • 30 gr roomboter
  • 1 ei
  • 2 el stroop
  • 1 el melk
  • 1 tl baking soda

> Benodigdheden:

  • Handmixer / standmixer
  • Zeef
  • Bakpapier
  • Bakplaat

Voeg een hand gehakte witte cholocade toe.

Bereiding
=========

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Meng de suiker, boter, ei, stroop en melk met een handmixer of standmixer totdat er een glad en romig mengsel. Meng ondertussen de gezeefde bloem met de baking soda en voeg in delen toe aan het eimengsel en klop nog even goed door. Meng als laatste de kokosrasp door het beslag.
  3. Om de koekjes te maken, maak je van 2 eetlepels mengsel een balletje en plaats deze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Laat tussen de ballentjes ongeveer 6 cm ruimte.
  4. Plaats de bakplaat in de oven voor 15 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn, laat ze vervolgens goed afkoelen.
  5. Wij horen graag of de koekjes de trommel gehaald hebben!


    Smullen maar!

Vorige
Vorige

Caesar salade

Volgende
Volgende

Zelfgemaakte roomboter