Caesar salade

Ons recept voor een perfecte caeser salade! Heerlijk als maaltijdsalade , maar ook geschikt als voorgerecht of sidedish. Door de kip sous vide te garen, is deze sappig en mals. En natuurlijk kan een zelfgemaakte dressing niet ontbreken. Serveer met verse baguettes en de maaltijd is compleet.

Caesar salad

==========
> Bereidingstijd: 60 minuten
> Porties: 4
> Ingrediënten Dressing:

  • 1 eidooier
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl citroensap
  • 2 tl Worcestershiresaus
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 4 ansjovis
  • 2 el slagroom
  • 1,5 dl neutrale olie

> Ingrediënten Salade:

  • 2 stuks Romaine sla of 4 little gem
  • 2 gekookte eieren
  • 2 kipfilet
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Peper & zout
  • 75 gram uitgebakken ontbijtspek
  • Parmezaanse kaas
  • 4 sneetjes (stok)brood
  • 1 teentje knoflook
  • Peterselie
  • Olijfolie

> Benodigdheden:

  • Sousvide & Waterbad
  • Hersluitbaar zakje
  • Grillpan
  • Staafmixer

Geen sous vide apparaat? De kipfilet kan ook prima gebakken worden in de pan of oven.

Bereiding
=========

  1. Verwarm het waterbad tot 66ºC.
  2. Meng de paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder tot een rub en voeg zout & peper naar smaak toe. Verdeel de rub over de kipfilets en doe in de hersluitbare zak met een scheutje olijfolie.
  3. Plaats de kipfilet in het waterbad en stel de timer in op 60 minuten.
  4. Voor de dressing doe je in de hoge beker van de staafmixer de eidooier, mosterd, ansjovis, knoflook, citroensap en parmezaanse kaas. Mix het met de staafmixer tot een geheel en voeg in een langzame straal de olie toe. Om de gewenste dikte te krijgen, voeg je een klein beetje slagroom toe. Breng op smaak met peper & zout.
  5. De croutons maak je heel eenvoudig in de oven. Verwarm de oven voor op 200ºC en snijd het brood in blokjes. Meng het brood met een scheut olijfolie, uitgeperste knoflook, peper en zout en verdeel over een bakplaat. Bak ze in ongeveer 10 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  6. Om de salade af te maken, haal je de kip uit het waterbak en dep je de filets droog. Als je van een lekker krokant korstje houdt, plaats je een pan op hoog vuur en bak je de filets om en om in olijfolie totdat ze goudbruin zijn.
  7. Voeg de naar smaak dressing toe aan de sla, meng dit goed door zodat ieder blaadje bedekt is met de dressing. Verdeel de gekookte eitjes, uitgebakken spek en dressing over de salade en snijd de kip in plakken en leg op de salade. Om de salade helemaal af te maken, voeg je nog een paar mooie vlokken parmezaanse kaas toe en fijngehakte peterselie.


    Eet smakelijk!

Vorige
Vorige

Gebakken aardappels uit de airfryer

Volgende
Volgende

Kokos koekjes