Tres leches cake
Tres Leches Cake
==========
> Bereidingstijd: 2 uur
> Porties: 15
> Ingrediënten:
Beslag
- 160 gr bloem
- 200 gr suiker
- 80 ml volle melk
- 5 eieren (gesplitst)
- 1,5 tl bakpoeder
- snuf zout
- 1 tl vanille-extract
Melkmengsel
- 300 ml koffiemelk
- 1 blik gecondenseerde melk (397 gr)
- 50 ml volle melk
Topping
- 350 ml slagroom
- 150 gr roomkaas (op kamertemperatuur)
- 3 eetlepels suiker
- rasp van 1 limoen
Extra
- Vers fruit
- Kokos
>Benodigdheden
- Keukenmachine of handmixer
- Springvorm Ø24cm
Bereiding
=========
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een springvorm goed in. Bestuif met bloem.
- Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een kom en meng goed door elkaar. Zet apart.
- Klop de eidooiers en 150g suiker tot een romig mengsel. Voeg de melk en vanille extract toe en meng goed.
- Voeg de droge ingrediënten toe en mix op lage stand tot een egaal beslag.
- Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom tot het volledig stijf is.
- Spatel voorzichtig het opgeklopte eiwit door het beslag tot alles goed is opgenomen.
- Giet het beslag in de springvorm en bak de cake in 30-40 minuten goudbruin. Controleer de gaarheid met een satéprikker.
- Laat de cake afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt.
- Meng de gecondenseerde melk, koffiemelk en slagroom in een maatbeker.
- Prik met een satéprikker gaatjes in de bovenkant van de cake en giet het melkmengsel eroverheen. Wacht tot het volledig is opgenomen voordat je meer toevoegt.
- Laat de cake minimaal 4 uur, bij voorkeur de hele nacht, in de koelkast koelen.
- Klop de slagroom, suiker en limoenrasp stijf en smeer het op de cake. Decoreer eventueel met kokosrasp en/of vers fruit.
Geniet van de heerlijke Tres Leches cake!