Bifteki

Geniet van de smaken van Griekenland met dit heerlijke bifteki-recept! Deze sappige, met kruiden gevulde gehaktballen zijn perfect gegrild en vormen een smakelijke maaltijd, ideaal voor een zomerse barbecue of een gezellig diner thuis. Serveer deze heerlijke tzatziki erbij. Ontdek hoe eenvoudig het is om authentieke Griekse smaken in je eigen keuken te brengen.

Bifteki

==========
> Bereidingstijd: 4 uur
> Porties: 4
> Ingrediënten Bifteki:

  • 500 gr gemengd gehakt
  • 1 ui
  • panko
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1/2 tl gedroogde munt
  • 1/4 tl komijnpoeder
  • Zout en peper
  • Feta

> Benodigdheden:

  • Keukenmachine
  • Mengkom
  • Grillpan / Barbecue

Bifteki is zowel met als zonder feta heerlijk!

Bereiding
=========

Biftekti Voorbereiding

  1. Maak de ui en knoflooktenen schoon en maal deze tot puree met behulp van de keukenmachine.
  2. Plaats het gehakt in een kom en voeg daar het ui/knoflookmengsel aan toe.
  3. Voeg vervolgens twee handjes panko, de oregano, peterselie, munt en de komijnpoeder toe.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng alles heel erg goed door.
  6. Je kunt de smaak testen door een klein beetje gehakt te bakken en te proeven.
  7. Is het mengsel goed op smaak, dek het dan af en zet minimaal 3 uur in de koelkast.

    Bereiding

  8. Haal het mengsel uit de koelkast en verdeel in 4 porties.
  9. Vul eventueel met een klein beetje feta. Zorg er voor dat het gehakt de feta goed omsluit.
  10. Plaats de burgers op de hete grill en bak in ongeveer 15 minuten gaar. De baktijd kan varieren, afhankelijk van de dikte.
  11. Serveer direct met een lekkere klodder tzatziki.


    Eet smakelijk!

Vorige
Vorige

Tzatziki

Volgende
Volgende

Zoetzure saus (zoals die van de “Chinees”)