Zoetzure saus (zoals die van de “Chinees”)

Dit is hét recept van de lekkere zoetzure saus, zoals je hem krijgt bij een Chinees restaurant. Super eenvoudig te maken en heerlijk voor bij de nasi, bami, en natuurlijk bij de Pangsit Goreng

Zoetzure saus

==========
> Bereidingstijd: 10 minuten
> Porties: 1
> Ingrediënten Zoetzure saus:

  • 500 ml water
  • 100 ml natuurazjn
  • 180 gr witte suiker
  • 60 gr tomatenpuree
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el ketchup
  • Zout en peper
  • 1 el maizena

> Benodigdheden:

  • Steelpan
  • Mengkom

Deze saus blijft minimaal 10 dagen goed in de koelkast.

Bereiding
=========

Zoetzure saus

  1. Zet een pan op middelhoog vuur en breng het water en de azijn aan de kook en voeg de suiker toe.
  2. Roer tot de suiker is opgelost.
  3. Voeg de gembersiroop, de tomatenpuree en de tomatenketchup toe en roer goed door.
  4. Maak een bindpapje van 1 el water en 1 el maizena en voeg deze toe aan de saus.
  5. Roer door tot de saus lichtgebonden is.
  6. Breng op smaak met peper en zout.


    Eet smakelijk!

Volgende
Volgende

Pangsit Goreng