Tzatziki
Tzatziki
==========
> Bereidingstijd: 3 uur
> Porties: 12
> Ingrediënten Tzatziki:
- 1 kommkommer
- 2 tenen knoflook
- 400 gr Griekse yoghurt
- 1 el verse dille
- 1 el verse peterselie
- 1 el olijfolie (extra virgin)
- 1 citroen
- Zout en peper
> Benodigdheden:
- Grove rasp
- Mengkom
Bereiding
=========Tzatziki Voorbereiding
- Snij de kontjes van komkommer en rasp met een grove rasp.
- Plaats de komkommer in een fijne zeef en plaats deze boven een kom.
- Strooi wat zout over de komkommers en plaats in de koelkast. Laat de komkommer minimaal drie uur staan.
Bereiding- Pel de knoflook en pers deze uit in een kommetje, voeg hier de olijfolie aan toe en meng dit goed.
- Hak de dille en de peterselie fijn.
- Droog de komkommer met behulp van een schone theedoek of keukenpapier.
- Doe de yoghurt in een kom en voeg hier de knoflookolie, de komkommer, de verse kruiden en het sap van een kwart citroen aan toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- De tzatziki kan direct geserveerd worden of kan bewaard worden in de koelkast. Na een dagje zullen de smaken nog lekkerder zijn
Eet smakelijk!