Tzatziki

Breng een vleugje Griekenland op je bord met zelfgemaakte tzatziki! Deze verfrissende yoghurtsaus, gemengd met knoflook, komkommer en dille, is de perfecte begeleider voor gegrild vlees, pita broodjes en verse groenten. Ontdek hoe je deze klassieke, smaakvolle saus eenvoudig thuis kunt bereiden en indruk kunt maken op je gasten.

Tzatziki

==========
> Bereidingstijd: 3 uur
> Porties: 12
> Ingrediënten Tzatziki:

  • 1 kommkommer
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gr Griekse yoghurt
  • 1 el verse dille
  • 1 el verse peterselie
  • 1 el olijfolie (extra virgin)
  • 1 citroen
  • Zout en peper

> Benodigdheden:

  • Grove rasp
  • Mengkom

Tzatziki is ook heerlijk als dip op de borrelplank

Bereiding
=========

Tzatziki Voorbereiding

  1. Snij de kontjes van komkommer en rasp met een grove rasp.
  2. Plaats de komkommer in een fijne zeef en plaats deze boven een kom.
  3. Strooi wat zout over de komkommers en plaats in de koelkast. Laat de komkommer minimaal drie uur staan.
    Bereiding
  4. Pel de knoflook en pers deze uit in een kommetje, voeg hier de olijfolie aan toe en meng dit goed.
  5. Hak de dille en de peterselie fijn.
  6. Droog de komkommer met behulp van een schone theedoek of keukenpapier.
  7. Doe de yoghurt in een kom en voeg hier de knoflookolie, de komkommer, de verse kruiden en het sap van een kwart citroen aan toe.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. De tzatziki kan direct geserveerd worden of kan bewaard worden in de koelkast. Na een dagje zullen de smaken nog lekkerder zijn


    Eet smakelijk!

Volgende
Volgende

Bifteki