Spicy koolsla

Dit fijne bijgerecht is overgewaaid vanuit Amerika en is inmiddels bijna niet meer weg te denken bij de Nederlandse barbecue-avondjes.

Heb je ooit een Sloppy Sister gegeten bij onze foodtruck? Dan heb je deze koolsla al eens geproefd! Deze pittige koolsla is niet alleen heerlijk op een broodje pulled pork, maar ook een broodje hamburger kan deze koolsla heel goed hebben.

Spicy koolsla

==========
> Bereidingstijd: 15 minuten
> Porties: 4 personen
> Ingrediënten:

  • 250 gr spitskool (geraspt)
  • 100 gr wortel (geraspt)
  • Jalapeño peper uit een potje (naar smaak)
  • 4 volle el mayonaise
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el mosterd
  • 2 el zonnebloemolie
  • Cayennepeper
  • peper en zout

> Benodigdheden

  • kom

Gebruik een hersluitbare zak voor het maken van de koolsla, dat scheelt weer afwas

Bereiding

=========

  1. Doe de mayonaise, mosterd, azijn en de zonnebloemolie in een kom en meng dit goed. Breng dit op smaak met cayennepeper, peper en zout.
  2. Hak de jalapeño fijn, wij hebben ongeveer een volle eetlepel gebruikt. Voeg deze toe aan de kom.
  3. Als laatste voeg je de geraspte kool en wortel toe en meng je alles goed door. Alle groente moet bedekt zijn met de dressing.
  4. Dek de kom goed af en zet deze in de koelkast, minimaal een uur, maar het liefst de hele nacht.


Enjoy!

Vorige
Vorige

All American knoflookbrood

Volgende
Volgende

Oeuf Cocotte