All American knoflookbrood
Knoflookbrood
==========
> Bereidingstijd: 15 minuten
> Porties: 4 personen
> Ingrediënten:
- 1 stokbrood, het liefst van een dag oud
- 125 gr roomboter
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el knoflookpoeder
- 2 bolletjes mozzarella
- Peper en Zout
> Benodigdheden
- Bakplaat
- Kom
Bereiding
=========
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Smelt de boter in een pannetje en meng de gedroogde oregano en de knoflookpoeder er door heen. De boter mag niet verkleuren, het moet alleen smelten, zet het vuur dus niet te hoog. Breng het mengsel op smaak met peper en zout (een snufje chilipoeder is ook heel lekker).
- Snij het stokbrood in 4 gelijke stukken en snij deze vervolgens in de lengte doormidden, zoals op de afbeelding.
- Verdeel het stokbrood op een bakplaat en smeer ieder broodje ruim in met het botermengsel. Plaats de bakplaat in de oven en bak het brood tot deze licht getoast is.
- Haal de bakplaat weer uit de oven en verdeel de mozzarella over de broodjes. Besmeer vervolgens met het laatste beetje van het botermengsel. Zet de bakplaat weer terug in de oven, totdat de kaas helemaal gesmolten is. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Enjoy!