Traditionele Shaslicks

Het barbecueseizoen is eindelijk aangebroken en we kunnen niet wachten om onze favoriete gerechten op de grill te gooien!

En wat is er nu meer zomers dan heerlijke shaslicks? Deze Oost-Europese spiesen zijn niet alleen ontzettend leuk om te maken, maar ook nog eens waanzinnig lekker. Met sappig vlees, knapperige groenten en een heerlijke marinade, zijn deze spiesen een feest voor de smaakpapillen. Klaar om jouw barbecue skills te laten zien? Volg dan ons makkelijke recept voor de perfecte shaslicks!

Traditionele Shaslicks

==========
> Bereidingstijd: 60 minuten
> Porties: 4
> Ingrediënten:

  • 3 varkenshaasjes
  • 6 el ketjap
  • 3 el sojasaus
  • 2 tenen knoflook
  • 2 paprika's
  • 2 uien
  • 1 stuk zuurkoolspek
  • 1/2 el paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Zout en peper

> Benodigdheden

  • Grote mengkom
  • spiesjes

Makkelijk voor te bereiden!

Bereiding
=========

  1. Snijd de varkenshaas in kleine blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en leg ze in een grote kom.
  2. Voeg de fijngehakte knoflook, ketjap manis, sojasaus, paprikapoeder en een scheut olijfolie toe aan het vlees. Breng op smaak met zout en peper en meng alles goed door elkaar. Laat het vlees minstens een uur marineren in de koelkast. Voor extra smaak kun je het vlees ook een nacht laten marineren.
  3. Snijd de rode en gele paprika in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de ui in parten.
  4. Snijd dunne plakjes van het zuurkoolspek.
  5. Leg alle ingrediënten klaar om te beginnen met het rijgen van de shaslicks.
  6. Prik aan iedere houten satéprikker een stukje ui, paprika, spek en een paar stukjes gemarineerd varkensvlees. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn.
  7. Verwarm de barbecue op middelhoog vuur en vet het rooster in met een beetje olie.
  8. Leg de shaslicks op het rooster en grill ze in ongeveer 10 minuten gaar, waarbij je ze regelmatig omdraait zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.
  9. Serveer de shaslicks warm en geniet ervan! Je kunt er bijvoorbeeld een frisse salade en stokbrood bij serveren.

    Eet smakelijk!

Vorige
Vorige

Babi pangang met spek

Volgende
Volgende

Sous vide lemon chicken