Sous vide lemon chicken
Sous vide lemon chicken
==========
> Bereidingstijd: 70 minuten
> Porties: 2
> Ingrediënten:
- 2 kipfilets (van goede kwaliteit)
- 4 takjes tijm
- 1/2 citroen
- 1 streng bleekselderij
- peper & zout
- 1 el boter
> Benodigdheden
- Sous vide apparaat
- Waterbad (of grote pan)
- Hersluitbaar zakje (bijv. Ikea)
- Pan
Bereiding
=========
- Vul een pan of sous vide bak met water en stel het sous vide apparaat in op 64°C. Laat het water verwarmen.
- Schrob de citroen schoon en snijd in schijfjes. Trek de harde nerf van de bleekselderijstengels of schil met een dunschiller en snijd in stukjes.
- Neem de kipfilets uit de verpakking en dep ze droog met een keukenpapiertje. Wrijf de kipfilets in met peper en zout en doe ze samen met een klontje boter in een ruime hersluitbare zak of sous vide zak. Voeg nu de citroenschijfjes, takjes tijm en bleekselderij toe en sluit de zak.
- Zorg ervoor dat zoveel mogelijk lucht uit de vacuüm zak is gehaald. Als je geen vacumeermachine hebt, gebruik dan een hersluitbaar zakje en druk er zoveel mogelijk lucht uit met de hand. Druk de zak dicht voor ongeveer 3/4 deel van de sluiting en houd de zak tot aan de rand onder water in het waterbad. Hierdoor druk je het laatste beetje lucht uit het zakje en kan je deze helemaal sluiten.
- Plaats het zakje in het voorverwarmde waterbad en stel de timer in op 1 uur.
- Als de kip klaar is, haal je deze uit de zak en dep je ze droog. Verwarm ondertussen een koekenpan met een scheutje olie en bak de kip op hoog vuur goudbruin. Het gaat alleen om de kleur, dus laat je niet verleiden om de kip langer te bakken dan nodig is.
- Serveer de kip met een lekkere salade, gebakken aardappeltjes of een pastagerecht.
Eet smakelijk!