Sous vide lemon chicken

Sous vide koken is een geweldige manier om een perfect bereide kip op tafel te zetten. Met de Sous vide bereidingstechniek wordt het vlees of de vis gevacumeerd en in een waterbad op een constante en nauwkeurige temperatuur gekookt. Door deze techniek blijft alle smaak en vocht behouden en wordt het vlees of de vis super mals.

Het mooie aan de sous vide bereiding is dat je geen stress hoeft te hebben over de kooktijd en de temperatuur. De sous vide zorgt er namelijk voor dat de kip perfect wordt bereid en de smaken optimaal behouden blijven.

Ons recept voor Lemon chicken is eenvoudig en snel te maken, en zal iedereen verbazen met zijn smaakvolle resultaat. Het enige dat je nodig hebt is een sous vide apparaat en een paar eenvoudige ingrediënten, zoals citroen, tijm en knoflook.

Sous vide lemon chicken

==========
> Bereidingstijd: 70 minuten
> Porties: 2
> Ingrediënten:

  • 2 kipfilets (van goede kwaliteit)
  • 4 takjes tijm
  • 1/2 citroen
  • 1 streng bleekselderij
  • peper & zout
  • 1 el boter

> Benodigdheden

  • Sous vide apparaat
  • Waterbad (of grote pan)
  • Hersluitbaar zakje (bijv. Ikea)
  • Pan

Wil je helemaal alles uit de kast halen? Bak het vlees dan af op de BBQ.

Bereiding
=========

  1. Vul een pan of sous vide bak met water en stel het sous vide apparaat in op 64°C. Laat het water verwarmen.
  2. Schrob de citroen schoon en snijd in schijfjes. Trek de harde nerf van de bleekselderijstengels of schil met een dunschiller en snijd in stukjes.
  3. Neem de kipfilets uit de verpakking en dep ze droog met een keukenpapiertje. Wrijf de kipfilets in met peper en zout en doe ze samen met een klontje boter in een ruime hersluitbare zak of sous vide zak. Voeg nu de citroenschijfjes, takjes tijm en bleekselderij toe en sluit de zak.
  4. Zorg ervoor dat zoveel mogelijk lucht uit de vacuüm zak is gehaald. Als je geen vacumeermachine hebt, gebruik dan een hersluitbaar zakje en druk er zoveel mogelijk lucht uit met de hand. Druk de zak dicht voor ongeveer 3/4 deel van de sluiting en houd de zak tot aan de rand onder water in het waterbad. Hierdoor druk je het laatste beetje lucht uit het zakje en kan je deze helemaal sluiten.
  5. Plaats het zakje in het voorverwarmde waterbad en stel de timer in op 1 uur.
  6. Als de kip klaar is, haal je deze uit de zak en dep je ze droog. Verwarm ondertussen een koekenpan met een scheutje olie en bak de kip op hoog vuur goudbruin. Het gaat alleen om de kleur, dus laat je niet verleiden om de kip langer te bakken dan nodig is.
  7. Serveer de kip met een lekkere salade, gebakken aardappeltjes of een pastagerecht.

    Eet smakelijk!

Vorige
Vorige

Traditionele Shaslicks

Volgende
Volgende

Pasta carbonara met pangrattato