Pasta carbonara met pangrattato

Ben je op zoek naar een eenvoudig en snel recept voor een traditionele carbonara zonder room? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dit klassieke Italiaanse gerecht wordt bereid met slechts enkele ingrediënten: spaghetti, eieren, Parmezaanse kaas, pecorino Romano kaas en natuurlijk spek. Het resultaat is een heerlijk romige saus zonder dat er room aan te pas komt.

Maar we gaan nog een stapje verder en voegen een verrukkelijke pangrattato toe. Pangrattato is een knapperige broodkruim-mix die je gerecht extra textuur en smaak geeft. Het is de perfecte finishing touch voor deze carbonara.

Pasta carbonara met pangrattato

==========
> Bereidingstijd: 30 minuten
> Porties: 4
> Ingrediënten:

Pangrattato

  • 100 gr (oud) brood)
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • rasp van 1 citroen
  • 2 el gehakte platte peterselie

Pasta carbonara

  • 300 gram linguine pasta
  • 100 gram pancetta
  • 3 eidooiers
  • 1 heel ei
  • 80 gram geraspte parmezaanse kaas
  • Peper en Zout

>Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Grote pan
  • Staafmixer
  • Keukenmachine

Serveer met een handje verse rucola voor een extra bite.

Bereiding
=========

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg zout toe en kook de spaghetti volgens de verpakking.
  2. Maal het brood in de keukenmachine tot broodkruim. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en voeg het broodkruim toe. Bak in 5 minuten krokant op middelhoog vuur.
  3. Maal ondertussen de rode peper, knoflook en parmezaanse kaas fijn in dezelfde keukenmachine en voeg toe aan de pan. Zet na twee minuten het vuur lager en voeg de gehakte peterselie en citroenrasp toe. Bak nog eventjes mee en laat vervolgens afkoelen. TIP: Als de pangrattato tijdens het bakken teveel aan elkaar gaat kleven, maal dan nogmaals fijn in de keukenmachine.
  4. Zet een tweede koekenpan op middelhoog vuur en bak de pancetta goudbruin. Zet hierna apart en ga verder met het voorbereiden van de saus.
  5. Voor de saus mix je de eidooiers, ei en parmezaanse kaas in een kom en voeg ruim verse peper toe. Zet apart totdat de pasta gaar is.
  6. Giet de spaghetti af en bewaar wat kookvocht. Voeg de spaghetti toe aan de pan met pancetta en zet op laag vuur. Voeg de saus toe en roer alles goed door totdat alle kaas gesmolten is en er een romige en gladde saus ontstaat. Voeg zonodig kookvocht toe wanneer de saus te dik is.
  7. Serveer de pasta met de pangrattato, extra parmezaanse kaas en verse peper.

    Buon appetito!

Vorige
Vorige

Sous vide lemon chicken

Volgende
Volgende

Chef's special |Yotam Ottolenghi's Perzik galette met rozemarijn en limoen