Croque Monsieur
Geschreven door Joyce van Dam
Croque Monsieur
==========
> Bereidingstijd: 25 minuten
> Porties: 2
> Ingrediënten:
- 25 gr bloem
- 25 gr roomboter
- 300 ml melk
- 4 boterhammen
- 4 plakken ham
- 4 plakken kaas
- Geraspte kaas
- Zout en peper
Bereiding
=========
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Zet een pannetje op het vuur en laat de boter smelten. De boter mag niet verkleuren, alleen smelten. Zodra de boter gesmolten is voeg je de bloem toe. Roer goed met een garde, om de bloem te laten garen. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens, al roerend, de melk beetje voor beetje toe. Blijf roeren, totdat je een gladde, dikke saus hebt. Laat dit nog even zachtjes pruttelen en breng op smaak met zout en peper.
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg hier twee boterhammen op. Beleg de boterhammen met de plakken ham, de plakken kaas en een beetje bechamelsaus. Als laatste strooi je er wat geraspte kaas over heen en plaats je de bakplaat in de oven. Leg vervolgens de andere twee boterhammen er boven op en bedek deze weer met bechamelsaus.
- Bak de croque monsieurs 10 tot 15 minuten in de oven, totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
Eet smakelijk!
Ook lekker
Tzatziki