Oud Hollandse slavinken
Geschreven door Joyce van Dam
Slavinken
==========
> Bereidingstijd: 45 minuten
> Porties: 4
> Ingrediënten:
- 300 gr gemengd gehakt
- 1 ei
- 12 plakken spek
- Nootmuskaat
- Peper en Zout
- 1 tl mosterd
- 1 knoflookteen
- 4 el paneermeel
- Gedroogde peterselie
- Boter en olie om in te braden
Bereiding
=========
- Doe het gehakt in een grote kom en voeg het ei, de paneermeel, de mosterd en het geperste teentje knoflook toe. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Meng het gehakt goed door, voeg eventueel wat extra paneermeel toe als het gehaktmengsel te vochtig is.
- Leg een plak spek op een schone plank en leg hier een plak spek dwars over heen. Hierna leg je nog een plak spek neer, gelijk tegen de eerste plak aan. Zoals op de afbeelding hier onder.
- Verdeel het gehakt in vier stukken en maak er ballen van in de vorm van een worstje.
- Plaats het worstje op het spek, waar de plakken elkaar kruisen en vouw de korte kanten van het spek naar binnen. Rol het gehakt vervolgens helemaal op. Zorg er voor dat het een strak rolletje wordt.
- Doe de peterselie in een schaaltje en dip de twee uiteinden van de slavinken in de peterselie.
- Bak de slavinken in een pan op middelhoog vuur in een beetje boter en/of olie. Bak ze in circa 15 minuten goudbruin.
Enjoy!
Ook lekker
Tzatziki