Sous vide choco pots

Chocolovers opgelet!

Met de sousvide maak je niet alleen heerlijke vlees en groente gerechten, je kunt er ook fantastische desserts mee maken. Deze chocopot is daar een uitstekend voorbeeld van. Een heerlijke zalvige custard van donkere chocola.

Sous vide chocopot

==========
> Bereidingstijd: 75 minuten
> Wachttijd: 3 uur
> Porties: 8 personen
> Ingrediënten:

  • 120 gr pure chocola (goede kwaliteit)
  • 350 ml slagroom
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel vanillearoma
  • Snuf zout
  • 4 eidooiers

> Benodigdheden

  • 4 weckpotjes (200ml)
  • Sousvide
  • Sousvide waterbad
  • Steelpan
  • Mengkom

Ook makkelijk om dag van tevoren te maken

Bereiding
=========

  1. Zet het steelpannetje op het vuur en breng daarin de slagroom zachtjes aan de kook.
  2. Vul het waterbad met koud water en stel de sousvide in op 80°C.
  3. Doe de chocolade, de suiker, de vanillearoma en een snuf zout in de mengkom. Schenk de hete room over het mengsel en meng alles goed door totdat het mengsel helemaal glad is en alle chocolade gesmolten is.
  4. Voeg nu 1 voor 1 de eidooiers toe en meng steeds goed door, voordat je de volgende toevoegt.
    5.Vul de weckpotjes met het chocolademengsel en sluit ze goed af.
  5. Plaats de potjes voorzichtig in het waterbad, zorg dat de potjes helemaal onder water staan. Het water hoeft nog niet op temperatuur te zijn. Door de potjes gelijkmatig op te laten warmen en niet gelijk in heet water zet, voorkom je dat het glas breekt.
  6. Als het water op temperatuur is, stel je de tijd in op 1 uur.
  7. Na 1 uur haal je de potjes voorzichtig uit het water en mogen ze afkoelen in de koelkast.
  8. Laat minimaal 3 uur afkoelen! We beloven dat het het wachten waard is! Dit recept kan je perfect voorbereiden, in de koelkast blijven ze een week goed.
    Serveren
    Serveer met een lekkere klodder slagroom of wat vers fruit.

    Eet smakelijk!

Vorige
Vorige

Quarkini’s

Volgende
Volgende

Frambozen-perzik taart