Frambozen-perzik taart

Buiten stormt en regent het, maar hier binnen schijnt de zon! Deze heerlijk frisse taart is eenvoudig te maken en perfect als dessert.

We hebben voor deze taart verse frambozen gebruikt, maar als deze er niet zijn of als ze veel te duur zijn vervang ze dan voor ander fruit uit blik of laat ze helemaal weg.

Frambozen-perzik taart

==========
> Bereidingstijd: 90 minuten
> Porties: 8 personen
> Ingrediënten:

  • 200 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 blik perziken
  • 200 gr verse frambozen
  • 250 gr suiker
  • 125 gr bloem
  • 100 gr hazelnoten
  • 3 eieren
  • 1,5 tl bakpoeder
  • Snuf zout

> Benodigdheden

  • Springvorm
  • Bakpapier
  • Handmixer

Lekker met verse slagroom

Bereiding
=========

  1. Verwarm de overn voor op 170°C.
  2. Bekleed de springvorm met het bakpapier en vet de vorm in met een beetje olie of boter.
  3. Laat de perziken uitlekken en snij deze in parten. Doe de perziken samen met 150 gr frambozen en een eetlepel suiker in een grote kom. Schep voorzichtig om en zet daarna de kom even weg.
  4. Mix de hazelnoten 1 minuut in de keukenmachine totdat deze fijn gehakt zijn. Zet ook deze even weg.
  5. Doe de rest van de suiker en de zachte boter in een grote kom en klop deze met de handmixer tot een glad geheel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix totdat ze goed opgenomen zijn in het mengsel.
  6. Voeg nu de hazelnoten, de bloem, het zout en de bakpoeder toe en meng alles nog even goed door totdat je een mooi beslag hebt.
  7. Giet het beslag in de springvorm en leg de perziken en frambozen op de bovenkant.
  8. Plaats de taart in het midden van de oven en bak deze in ongeveer 75 minuten gaar. Dek de bovenkant van de taart af met aluminiumfolie als deze te donker wordt. Wij hebben dit na ongeveer 40 minuten gedaan.
  9. Haal de taart uit de oven en laat hem goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
    Serveren
    Snij er een mooie punt van en serveer met de overgebleven frambozen. Smullen!!

    Eet smakelijk!

Vorige
Vorige

Sous vide choco pots

Volgende
Volgende

Borrel (gehakt)balletjes