Borrel (gehakt)balletjes
Borrel (gehakt)balletjes
==========
> Bereidingstijd: 20 minuten
> Porties: 6 personen
> Ingrediënten:
- 500 gr HOH-gehakt
- 1 tl zout
- 1 tl peper
- 2 el ketchup
- 1 el ketjap manis
- 1 tl sambal oelek
- 1 el worcestershiresaus
- 2 el barbecuesaus
- 4 el paneermeel
- 2 el boter
- 1 el olijfolie
> Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Kom
Bereiding
=========
- Meng het gehakt met het zout, de peper, ketchup, ketjap manis, sambal oelek, worcestershiresaus, barbecuesaus en de paneermeel.
- Vorm nu, ongeveer 20, kleine gehaktballetjes van het mengsel.
- Laat de boter en de olie samen smelten in de koekenpan en voeg de balletjes toe aan de pan. Zet de pan op laag vuur en laat de balletjes rustig gaar worden en draai ze om de vijf minuten voorzichtig om. Na ongeveer 10 minuten zijn de balletjes gaar
Serveren
Serveer deze gehaktballetjes met bbq-saus of met een lekkere pindasaus.
Eet smakelijk!