Vietnamese loempia's

Even een loempiaatje halen als je op de markt aan het winkelen bent, wie doet het niet?

Laatst zagen we de kar weer staan en toen kwamen we op het idee om ze zelf eens te maken en met succes! Of deze loempia's echt Vietnamees zijn, geen idee, waarschijnlijk niet. Maar lekker zijn ze wel!

Vietnamese loempia's

==========
> Bereidingstijd: 45 minuten
> Porties: 12
> Ingrediënten:

  • 12 loempiavellen
  • 1 geraspte wortel
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram kipfilet
  • 100 gr rijstvermicelli
  • 1 bouillonblokje
  • Heet water
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie om in te bakken

> Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Kom
  • Pan

Serveer met chilisaus en lente ui om het extra feestelijk te maken

Bereiding
=========

  1. Laat de loempiavellen ontdooien onder een vochtig, schone, doek.
  2. Zet een pan op het vuur en voeg de kipfilet er aan toe. Voeg genoeg koud water toe om de kip onder te zetten. Zodra het water aan de kook is, zet je het vuur lager. Laat de kip, in ongeveer 15 minuten gaar worden. Haal de kip uit de pan en laat een paar minuten afkoelen. Trek vervolgens met 2 vorken het vlees uit elkaar en zet dit apart.
  3. Doe de rijstvermicelli in een kom en giet er heet water over.
  4. Was de prei en snij het witte gedeelte in dunne ringen. Pers de knoflook.
  5. Verhit een beetje olie in de koekenpan en voeg de prei, knoflook en de geraspte wortel toe. Breng op smaak met peper, zout en het verkruimelde bouillonblokje. Voeg vervolgens de vermicelli en de kip toe en bak dit nog even kort mee.
  6. Doe het mengsel in de kom en laat afkoelen.
  7. Leg een loempiavel neer en leg een strook met de vulling in het midden. Vouw de zijkanten van het vel naar binnen en rol de loempia op. Smeer een beetje water op het uiteinde en plak de loempia dicht. Herhaal dit tot de vulling op is.
  8. Frituur de Vietnamese loempia’s tot ze goudbruin zijn.

    Eet smakelijk!

Vorige
Vorige

Borrel (gehakt)balletjes

Volgende
Volgende

Sous vide Crème brûlée