Quarkini’s
Quarkini's
==========
> Bereidingstijd: 60 minuten
> Porties: 6 personen
> Ingrediënten:
Beslag
- 500 gr kwark
- 300 gr bloem
- 200 gr kristalsuiker
- 2 tl vanille aroma
- 3 el melk
- 1 ei
- 4 el zonnebloemolie
- Olie om in te frituren
Topping
- 100 gr suiker
- 1 el kaneel
> Benodigdheden
- Grote mengkom
- Handmixer (of keukenmachine)
- Grote hapjespan, of andere pan om in te frituren
- Keukenpapier
Bereiding
=========
- Meng alle ingrediënten voor het deeg in een grote mengkom. Mix alles op hoge snelheid, totdat je een glad beslag hebt.
- Vul de pan met ongeveer 4 cm zonnebloemolie en verwarm op hoog vuur tot ongeveer 170 °C. Heb je geen thermometer? Doe dan een klein beetje beslag in de pan om te testen of de olie heet genoeg is.
- Gebruik een lepel of ijsknijper om het beslag in bolletjes in het frituurvet te scheppen. Frituur er maximaal 4 a 6 tegelijk, anders hebben ze niet ruimte en koelt de olie te veel af.
- Draai de bolletjes elke 20 a 30 seconden om, totdat ze goudbruin zijn. Ze mogen lekker donker worden! Schep de bolletjes voorzichtig uit de pan en leg ze op een keukenpapiertje om uit te lekken.
- Meng de kristalsuiker en de kaneel in een diep bord en rol de quarkini’s door de kaneelsuiker. Doe dit als ze nog warm zijn.
- En voila...heerlijke luchtige quarkini’s! Weer eens wat anders dan de oliebol.
Eet smakelijk!