Jalapeño poppers

Het nummer 1 hapje/bijgerecht bij ons thuis!

Jalapeño’s gevuld met een romige vulling, gewikkeld in bacon. Dit is zo’n onwijs lekkere uitvinding, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Lekker als bijgerecht bij een stuk vlees, maar ook heerlijk voor op de borrelplank.

Tip van ons: Maak er genoeg, want ze zijn zo weg!

Jalapeño poppers

==========
> Bereidingstijd: 40 minuten
> Porties: 8 personen
> Ingrediënten:


  • 150 gr roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 150 gr geraspte kaas (bijv. cheddar)
  • 1 el chipotle in adobo
  • 12 Jalapeño's
  • 24 plakken bacon
  • peper en zout

> Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kom

Serveer met creme fraiche en een partje limoen

Bereiding
=========

  1. Verwarm de oven voor op 200C.
  2. Hak de adobo in chipotle fijn en doe deze in de kom.
  3. Voeg de roomkaas en de geraspte kaas toe en meng alles goed.
  4. Breng op smaak met peper en zout, wees voorzichtig want de pepers zijn al pittig en de bacon is al zout.
  5. Halveer de jalapeño's in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  6. Vul de jalapeño's met het kaasmengesel en wikkel ze in een plakje bacon.
  7. Leg de jalapeño's op de, met bakpapier bekleedde, bakplaat en plaats ze in het midden van de oven. Bak de jalapeño's tot de bacon kanpperig is, ongeveer 35 minuten.

    Eet smakelijk!

Vorige
Vorige

Allerbeste brownies ooit

Volgende
Volgende

Quarkini’s