Tator tots

Tator tots zijn echt een typisch Amerikaanse aardappelsnack en lijken een beetje op "onze" aardappelkroketjes, maar dan lekkerder.

Ze worden gemaakt van geraspte aardappel en worden op smaak gebracht met verschillende kruiden.

Tator tots kun je ongefrituurd uitstekend bewaren in de vriezer, dus maak vooral extra!

Wij maken ze graag als bijgerecht en de kinderen zijn er dol op.

Tator tots

==========
> Bereidingstijd: 45 minuten
> Porties: 6
> Ingrediënten:

  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 1 el bloem
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • Peper en zout
  • Olie om in te frituren

Plaats de ongefrituurde tator tots in de vriezer om ze voor later te bewaren. Je kunt ze diepgevroren frituren

Bereiding
=========

  1. Schil de aardappelen en breng een grote pan water aan de kook.
  2. Kook de aardappelen ongeveer 8 minuen, iets korter als je kleine aardappels hebt. Vervolgens giet je de aardappelen af en laat je deze helemaal afkoelen.
  3. Zodra de aardappels afgekoeld zijn, rasp je ze met de grove kant van de rasp.
  4. Leg de geraspte aardapellen op keukenpapier en dep goed droog. Plaats ze hierna in een grote menkom en voeg de bloem, knoflookpoeder, uienpoeder, chilipoeder en de gedroogde peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng alles goed door en maak vervolgens kleine kroketjes van het mengsel. Dit kan soms een plakkeringe boel worden, het helpt om je handen afentoe een heel klein beetje nat te maken.
  6. Verwarm de olie tot 175°C. Je kunt hier voor een frituurpan gebruiken of een grote pan met een dikke bodem.
  7. Plaatst de tator tots voorzichtig in de olie en plaats er niet teveel tegelijk in de (frituur)pan. Hierdoor koelt de olie te snel af en worden de tots niet mooi krokant.
    Frituur de tator tost in ongeveer 4 minuten krokant en goudbruin en laat ze vervolgends even uitlekken op keukenpapier.

    Bestrooi eventueel nog met wat grof zeezout en serveer direct.

    Enjoy!

Vorige
Vorige

Egg bites (ei muffins)

Volgende
Volgende

Hassleback kip gevuld met feta en spinazie