Hassleback kip gevuld met feta en spinazie
Hassleback kip gevuld met feta en spinazie
==========
> Bereidingstijd: 30 minuten
> Porties: 4
> Ingrediënten:
- 4 grote kipfilets
- 150 gr spinazie (gewassen)
- 150 gr feta
- 100 gr geraspte kaas
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
=========
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Dep de kipfilets droog met keukenpapier.
- Zet een koekenpan op middelhoogvuur en bak de spinazie totdat deze helemaal geslonken is. Zet het vuur uit en haal de pan van het vuur. Laat de spinazie goed uitlekken en dep deze nog even na met keukenpapier.
- Plaats de spinazie in een megkom en verkuimel de feta er bij. Meng alles goed door en breng op smaak met peper. De feta is al zout genoeg, dus extra zout is niet nodig.
- Snij de bovenkant van de kipfilet in met snedes van ongeveer een centimeter diep en steeds een centimer afstand van elkaar.
- Smeer de kip in met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vul de kip met het spinaziemengsel en druk dit goed aan. Plaats de kip in de ovenschaal en strooi er vervolgens de geraspte kaas over heen.
- Bak de kip in ongeveer 20 minuten gaar en zet de kip daarna nog 2 minuten onder de grill voor een knapperig korstje.
Enjoy!