Egg bites (ei muffins)

Egg bites, ofwel ei muffins, is een heerlijk makkelijk ontbijtgerechtje.

Deze eggbites zijn niet alleen heel gezond, maar ook nog eens glutenvrij. Ook passen ze uitstekend in een koolhydraatarm dieet of keto dieet.

Voeg vooral groente en kruiden toe die je zelf lekker vindt of nog hebt liggen.

Egg bites

==========
> Bereidingstijd: 25 minuten
> Porties: 24
> Ingrediënten:

  • Olijfolie
  • 8 eieren
  • 50 ml melk
  • 2 tomaten (in blokjes)
  • 1 handvol baby spinazie (gehakt)
  • 1 lente ui (in dunne ringen)
  • 125 gr geraspte kaas
  • Peper en zout

Vries de afgebakken eggbites in om later nog eens van te genieten

Bereiding
=========

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvorm in met olijfolie.
  2. Klop de eieren los in een grote megkom en voeg hier de melk, de tomaten, de spinazie, de geraspte kaas en de lente ui aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel het mengsel in de muffinvorm, zorg ervoor dat je de vormpjes tot maximaal 2/3 vult.
  4. Zet muffinvorm in de oven, totdat de egg bites goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Bestrooi eventueel nog met wat grof zeezout en serveer direct.

Enjoy!

 
Vorige
Vorige

Arancini (risottoballetjes)

Volgende
Volgende

Tator tots