Homemade ketchup
Kethcup
==========
> Bereidingstijd: 90 minuten
> Porties: 25
> Ingrediënten:
- 1500 gr tomaten
- 1 paprika
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 50 ml azijn
- 30 gr suiker
- 1 tl geraspte gember
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1 kruidnagel
- 1/2 tl cayennepeper
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl gemalen korianderzaad
- Peper en zout
Bereiding
=========
- Was de tomaten en snij ze in stukken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij deze ook in stukken. Pel de ui en snij deze fijn.
- Zet de paprika, de tomaten, ui en knoflook op het vuur in een pan met een scheut water en laat dit een uur op een zacht vuur pruttelen.
- Roer het af en toe door elkaar en voeg een beetje water toe als het mengsel te droog wordt.
- Haal de pan van het vuur en pureer de saus met een staafmixer.
- Zet de pan terug op het vuur en voeg alle specerijen, de azijn en het suiker toe.
- Laat de saus nog eens 1 1/2 uur zachtjes pruttelen, totdat hij voldoende ingekookt is en de dikte van ketchup heeft.
- Breng de ketchup op smaak met peper en zout en giet deze in schone gesteriliseerde potten. De ketchup blijft tot een half jaar goed in de koelkast!
Enjoy!