Homemade ketchup

De lekkerste ketchup maak je heel makkelijk zelf! Zonder toevoegingen en kleurstoffen, niet alleen een stuk gezonder, maar ook een stuk lekkerder.

Kethcup

==========
> Bereidingstijd: 90 minuten
> Porties: 25
> Ingrediënten:

  • 1500 gr tomaten
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml azijn
  • 30 gr suiker
  • 1 tl geraspte gember
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1 kruidnagel
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gemalen korianderzaad
  • Peper en zout

Voeg een theelepel chiliflakes toe om er een pittige ketchup van te maken

Bereiding
=========

  1. Was de tomaten en snij ze in stukken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij deze ook in stukken. Pel de ui en snij deze fijn.
  2. Zet de paprika, de tomaten, ui en knoflook op het vuur in een pan met een scheut water en laat dit een uur op een zacht vuur pruttelen.
  3. Roer het af en toe door elkaar en voeg een beetje water toe als het mengsel te droog wordt.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer de saus met een staafmixer.
  5. Zet de pan terug op het vuur en voeg alle specerijen, de azijn en het suiker toe.
  6. Laat de saus nog eens 1 1/2 uur zachtjes pruttelen, totdat hij voldoende ingekookt is en de dikte van ketchup heeft.
  7. Breng de ketchup op smaak met peper en zout en giet deze in schone gesteriliseerde potten. De ketchup blijft tot een half jaar goed in de koelkast!

    Enjoy!

Vorige
Vorige

Brabantse worstenbroodjes

Volgende
Volgende

Italiaans pizzadeeg