Brabantse worstenbroodjes
Worstenbroodjes
==========
> Bereidingstijd: 2 uur
> Porties: 15
> Ingrediënten:
Deeg
- 100 gr volle melk
- 250 gr tarwebloem
- 4 gr instant gist
- 5 gr zout
- 5 gr basterdsuiker
- 65 gr boter
Gehaktworstjes
- 380 gr gemengd gehakt
- 1 ei
- 40 gr paneermeel
- 1 zakje gehaktkruiden
Extra
- Ei, om af te strijken
>Benodigdheden
- Keukenmixer, met deeghaak
Bereiding
=========
- Weeg de melk af en voeg de gist en het suiker toe en zet even apart. Voeg ondertussen de tarwebloem, het zout en de boter toe aan de kom van de keukemixer. Meng dit even door op stand 1.
- Voeg vervolgens het melkmengsel toe aan de kom met bloem en draai alles op stand 2 tot een mooi soepel deeg in ongeveer 8 minuten.
- Haal het deeg uit de kom en verdeel het deeg in stukjes van 30 gram en bol direct op. Dek de bolletjes af met plastic folie of een vochtige doek en laat 30 minuten rusten.
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de gehaktworstjes goed door elkaar en weeg porties van 30 gram af. Vorm er vervolgens worstjes van.
- Na het rijzen rol je de bolletjes voorzichtig met een deegroller tot een ovaal lapje deeg. Leg een worstje in het midden van het lapje deeg. Vouw de gehaktworstjes erin door eerst de kopse kanten er omheen te vouwen. Daarna vouw je de andere zijden naar binnen toe en knijp je het deeg aan elkaar vast. Rol het broodje daarna nog even voorzichtig na, todat je een mooi broodje hebt.
- Pak een met bakpapier beklede bakplaat en leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden erop.
- Strijk de broodjes in met het losgeklopte eitje. Dek de worstenbroodjes weer af met plastic folie of een vochtige doek en laat nog eens 60 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de broodjes in 18 minuten goudbruin.
Eet smakelijk!