Strawberry cheesecake ijs

Strawberry cheesecake ijs. Romig roomijs met roomkaas, een friszoete aardbeien ‘swirl’ erdoorheen en heerlijk knapperige stukjes koek, net zoals in een echte cheesecake!

Sindskort hebben wij een ijsmachine en we konden niet wachten om onze favoriete ijsmaak zelf een keer te gaan maken.

En daar hebben wij zeker geen spijt van!

Het ijs is verrassend makkelijk te maken, dit ijs wordt namelijk niet gemaakt met eieren maar met roomkaas. Door het gebruik van de roomkaas smaakt het ook echt naar strawberry cheesecake.

Srawberry cheesecake ijs

==========
> Bereidingstijd: 5 uur
> Porties: 8
> Ingrediënten voor het ijs:

  • 500 ml slagroom
  • 250 gr roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 250 ml volle melk
  • 175 gr suiker
  • 1 tl vanille-extract
    Voor de aarbeiensaus:
  • 250 gr aarbeien
  • 50 gr suiker
  • 2 tl maizena
    Voor de koekkruimels:
  • 50 gr Digestive koekjes
  • 50 gr roomboter
  • 2 tl suiker
    > Benodigdheden:
  • Ijsmachine
  • Cakevorm
  • Keukenmachine / Blender

Wij hebben een cakevorm gebruikt om het ijs in te vriezen, maar je kunt natuurlijk ook een plastic container gebruiken.

Bereiding
=========

  1. Doe alle ingrediënten voor het ijs in de keukenmachine of blender en meng alles goed door elkaar. Giet het mengsel vervolgens in de ijsmachine en laat dit ongeveer 40 minuten draaien. Niet alle ijsmachines zijn hetzelfde, dus de tijd per ijsmachine kan verschillen.
  2. Terwijl het ijs lekker staat te draaien, kan je gaan starten met de aardbeiensaus. Voeg hiervoor alle ingrediënten voor de aardbeiensaus in de (schone) keukenmachine of blender en meng tot een gladde saus. Giet het mengsel vervolgens over in een klein pannetje en zet deze op het vuur, totdat deze iets is ingekookt tot een dikkere siroop. Laat de saus afkoelen en zet hem vervolgens in de koelkast om koud te worden.
  3. Smelt de boter in een pannetje en verkruimel de koekjes. Je kunt de koekjes verkruimelen in de keukenmachine, maar je kunt ze ook in een plasticzakje doen en plat slaan met een deegroller. Voeg vervolgens de koekkruimels en de suiker toe aan de gesmolten boter en meng goed door. Zet de koekkruimels in de koelkast en laat afkoelen.
  4. En dan... het moment supreme! Zodra de ijsmachine klaar is kan het ijs worden afgemaakt. Verdeel 1/3 van het ijsmengsel over de bodem van de cakevorm, giet er vervolgens 1/3 van de aardbeiensaus overheen en daarna 1/3 van het koekkruim. Herhaal deze stappen tot alle ingrediënten in de cakevorm zitten.
  5. Meng alles goed door en maak vervolgens kleine kroketjes van het mengsel. Dit kan soms een plakkeringe boel worden, het helpt om je handen afentoe een heel klein beetje nat te maken.
  6. Dek de vorm goed af en plaats minimaal 4 uur in de vriezer.


    Smullen maar!

Vorige
Vorige

Sticky pork bao bun

Volgende
Volgende

Salted caramel ijs