Homemade pesto

Zelfgemaakte pesto maakt de borrelplank nog beter!

Je hebt niet veel verschillende Ingrediënten nodig, maar wel heel veel basilicum.

Dus dit is het perfecte moment om je eigen basilicum te kweken.

Homemade Pesto

==========
> Bereidingstijd: 20 minuten
> Porties: 8
> Ingrediënten:

  • 4 handen basilicum
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 30 gram pijnboompitten
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • Zout en peper

> Benodigdheden:

  • Keukenmachine / Blender

Deze pesto kan ook als basis gebruikt worden voor pasta pesto, of maak er een dressing van door wat extra olijfolie toe te voegen.

Bereiding
=========

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge pan, totdat ze lichtbruin zijn. Haal de pijnboompitten van het vuur en laat ze afkoelen.
  2. Pluk de basilicumblaadjes van de stengels en was de blaadjes.
  3. Pel de knoflooktenen en hak ze in grove stukken.
  4. Doe de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten en de parmezaanse kaas in de keukenmachine en draai tot een gladde massa. Voeg vervolgens steeds een klein beetje olijfolie toe, totdat je de juiste dikte hebt.
  5. Breng als laatste op smaak met peper en zout.

    buon appetito!

Vorige
Vorige

Italiaans pizzadeeg

Volgende
Volgende

Sticky pork bao bun