Aspergesoep

Ontdek de smaak van het seizoen met ons heerlijke recept voor romige aspergesoep!

Nu witte asperges volop verkrijgbaar zijn, is het tijd om te genieten van deze verrukkelijke delicatesse. Aspergesoep is een absolute must op het menu en wij laten je zien hoe eenvoudig het is om deze romige lekkernij zelf te maken. Wij gebruiken de schillen om de bouillon te maken, dus er gaat geen asperge verloren. Laat je verassen door de volle smaak en de fluweelzachte textuur van deze overheerlijke soep. Ga aan de slag en geniet van een kom pure verwennerij!

Aspergesoep

==========
> Bereidingstijd: 60 minuten
> Porties: 6
> Ingrediënten:

  • 1,5 liter water
  • 750 gr witte asperges
  • 2 bouillon blokjes (kip of groente)
  • 125 ml kookroom
  • 50 gr bloem
  • 50 gr roomboter
  • Peper en zout
  • Peterselie

> Benodigdheden

  • Soeppan
  • Dunschiller

Garneer met ham en een gekookt eitje om er een maaltijdsoep van te maken

Bereiding
=========

  1. Begin met het schillen van de asperges met een dunschiller. Bewaar de schillen en snijd ongeveer 2 cm van de kontjes af. Leg de kontjes bij de schillen.
  2. Snijd de rest van de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm.
  3. Neem een soeppan en voeg water toe. Doe de gesneden asperges in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes koken.
  4. Haal de gekookte asperges uit het water en leg ze apart in een kom. Gooi het water niet weg.
  5. Doe de schillen en kontjes in de soeppan met hetzelfde water en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken.
  6. Giet de aspergebouillon door een fijne zeef en vang de bouillon op in een andere kom. Je kunt de schillen weggooien.
  7. Smelt de boter in dezelfde pan, maar zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt.
  8. Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en meng tot een gladde pasta. Laat het een paar minuten garen.
  9. Voeg de aspergebouillon en bouillonblokjes toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Roer goed door totdat je een gladde soep krijgt.
  10. Voeg de stukjes asperges en kookroom toe aan de soep. Laat het geheel nog 15 minuten zachtjes pruttelen.
  11. Garneer de romige aspergesoep met peterselie en geniet van elke heerlijke lepel!


    Eet smakelijk!

Vorige
Vorige

Sandwich met brie en spinazie

Volgende
Volgende

Babi pangang met spek