Pangsit Goreng

Pangsit Goreng, de heerlijk krokante snack uit de Indonesische keuken. Deze knapperige gefrituurde dumplings zijn gevuld met een verrukkelijke mix van smaken en worden vaak geserveerd als heerlijke snack of als bijgerecht. Wij hebben de wontonvellen zelf gemaakt, maar deze kan je natuurlijk ook gewoon in de supermarkt kopen. Het is even een klusje, maar zeker de moeite waard. Serveer met deze zoetzure saus.

Pangsit Goreng

==========
> Bereidingstijd: 180 minuten
> Porties: 25
> Ingrediënten Wonton vellen:

  • 420 gram patent bloem
  • 240 ml lauwwarm water
  • Maizena

> Ingrediënten Pangsit Goreng:

  • 25 wontonvellen
  • 300 gr half om half gehakt
  • 3 lente uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl vissaus
  • zout en peper
  • Olie om in te frituren
  • 1 eiwit

> Benodigdheden:

  • Pan om in te frituren
  • Mengkom

Vries de pangsit rauw in en bewaar voor een andere keer.

Bereiding
=========

Wontonvellen

  1. Doe de bloem in een ruime mengkom.
  2. Voeg water toe aan de bloem en meng krachtig met een rubberen spatel totdat het een hobbelige textuur krijgt.
  3. Kneed met je handen gedurende ongeveer 5 minuten, totdat het deeg klontig maar redelijk samenhangend is.
  4. Plaats het deeg op het aanrecht en dek het af met een omgekeerde kom (de kom waarin je het gemengd hebt is prima). Laat het deeg rusten voor 30 minuten, of tot maximaal 4 uur.
  5. Het deeg zal nu buigzaam zijn en een veel gladdere textuur hebben. Verdeel het deeg in vieren. Werk met één kwart van het deeg per keer en houd de overige stukken bedekt met de kom.
  6. Neem een stuk deeg en vorm het tot een ongeveer rechthoekige vorm. Rol het deeg lichtjes uit met een deegroller, zodat het dun genoeg is om door de pastaroller te gaan. Om de rechthoek te behouden, kun je de hoeken van het deeg uitrekken. Bestrooi het deeg aan beide zijden royaal met maïzena.
  7. Rol het deeg uit met behulp van de pastamachine, beginnend bij de dikste stand, en rol het vervolgens geleidelijk door naar elke volgende stand. Als het deeg erg lang wordt, snijd het dan doormidden om het handelbaarder te maken. Stop met rollen wanneer het deeg bijna papierdun is. Op onze pastamachine was dit de op een na laatste stand, stand #5. Bestrooi elk zijde van het deegvel opnieuw royaal met maïzena.
  8. Snijd het deeg met een mes om rechte randen te verkrijgen en snijd het in vierkanten van ongeveer 9-10 cm breed.


    Pangsit
  9. Hak de lente ui en de knoflook fijn en doe deze in een grote kom.
  10. Voeg vervolgens het gehakt, de vissaus en de oestersaus toe. Breng op smaak met flink peper en zout.
  11. Meng alles goed door.
  12. Neem een wontonvelletje en schep er een theelepel vulling op.
  13. Bestrijk de randen met een klein beetje eiwit en vouw tot een driehoek.
  14. Vouw vervolgens de hoeken van de lange zijde naar binnen en maak vast met een beetje eiwit.
  15. Verwarm de olie tot 180C
  16. Frituur de pangsit in ongeveer 4 a 5 minuten goudbruin en serveer direct.

    Eet smakelijk!

Vorige
Vorige

Zoetzure saus (zoals die van de “Chinees”)

Volgende
Volgende

Gebakken aardappels uit de airfryer