Tres leches cake

Op zoek naar een heerlijk dessert voor jouw Mexicaanse menu? Probeer dan eens onze Tres Leches cake! Deze typisch Mexicaanse cake is gemaakt van een luchtige spongecake die wordt overgoten met een mengsel van 3 soorten melk.

We serveren vaak Mexicaanse gerechten vanuit onze foodtruck, dus een Tres Leches cake past perfect bij ons menu. Het leuke aan dit dessert is dat je er je eigen draai aan kunt geven qua garnering en decoratie. Denk aan zomerfruit, geschaafde amandelen, kokosrasp of wat jij maar lekker vindt!

We begrijpen dat het overgieten van de cake met een grote hoeveelheid vocht misschien wat ongerustheid kan veroorzaken. Maar wees gerust, de cake blijft heerlijk romig en zacht zonder zompig te worden.

Wil je het zelf proberen? Bekijk dan ons recept en deel jouw creaties met ons op Facebook of Instagram!

Tres Leches Cake

==========
> Bereidingstijd: 2 uur
> Porties: 15
> Ingrediënten:

Beslag

  • 160 gr bloem
  • 200 gr suiker
  • 80 ml volle melk
  • 5 eieren (gesplitst)
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 tl vanille-extract

Melkmengsel

  • 300 ml koffiemelk
  • 1 blik gecondenseerde melk (397 gr)
  • 50 ml volle melk

Topping

  • 350 ml slagroom
  • 150 gr roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 3 eetlepels suiker
  • rasp van 1 limoen

Extra

  • Vers fruit
  • Kokos

>Benodigdheden

  • Keukenmachine of handmixer
  • Springvorm Ø24cm

Maak de cake extra lekker door te garneren met vers fruit en kokosrasp.

Bereiding
=========

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een springvorm goed in. Bestuif met bloem.
  2. Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een kom en meng goed door elkaar. Zet apart.
  3. Klop de eidooiers en 150g suiker tot een romig mengsel. Voeg de melk en vanille extract toe en meng goed.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe en mix op lage stand tot een egaal beslag.
  5. Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom tot het volledig stijf is.
  6. Spatel voorzichtig het opgeklopte eiwit door het beslag tot alles goed is opgenomen.
  7. Giet het beslag in de springvorm en bak de cake in 30-40 minuten goudbruin. Controleer de gaarheid met een satéprikker.
  8. Laat de cake afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt.
  9. Meng de gecondenseerde melk, koffiemelk en slagroom in een maatbeker.
  10. Prik met een satéprikker gaatjes in de bovenkant van de cake en giet het melkmengsel eroverheen. Wacht tot het volledig is opgenomen voordat je meer toevoegt.
  11. Laat de cake minimaal 4 uur, bij voorkeur de hele nacht, in de koelkast koelen.
  12. Klop de slagroom, suiker en limoenrasp stijf en smeer het op de cake. Decoreer eventueel met kokosrasp en/of vers fruit.


    Geniet van de heerlijke Tres Leches cake!

Vorige
Vorige

Cajun patakruiden (Copycat Five guys Cajun Fries)

Volgende
Volgende

Sisterfood Spicemix