Geroosterde bimi met sambal

Ben je op zoek naar een lekker bijgerecht? Stop dan nu met zoeken!

Dit is absoluut één van onze favorieten bijgerechten.

Wij gebruiken nu bimi, maar je kunt deze vervangen voor tal van andere groente, bijvoorbeeld; brocolliroosjes, bloemkoolroosjes, spruiten, courgette, paprika, of een mix hiervan natuurlijk.

Hou je niet van pittig eten, vervang dan de sambal met een beetje paprikapoeder.

Ingrediënten voor 4 personen

  • Olijfolie
  • 400 gr bimi
  • Zout
  • 1 el sambal oelek
  • Sap van een halve citroen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C

Leg een vel bakpaier op een bakplaat en verdeel de bimi hier op. Besprenkel met een scheutje olijolie en breng op smaak met zout. Hussel alles goed door, zodat alles goed bedekt is. Verdeel de bimi vervolgens weer over de bakplaat, zodat ze allemaal de ruimte hebben.

Plaats de bakplaat in de oven, voor ongeveer 20 minuten. Schep de bimi halverwege nog wel even om.

Test of de groente gaar is en haal ze uit de oven en plaats in een mooie schaal. Schep er vervolgens de sambal door heen, besprenkel met het cintroensap en serveer gelijk.

“Vervang de sambal voor geroosterde pijnboompitjes om een milde variant te maken.”

Enjoy!

Geef een reactie