Croque monsieur

on

Frans comfortfood op zijn best, de croque monsieur! Aka de allerlekkerste tosti ooit.

Knapperig geroosterde boterhammen, met ham, kaas en een heerlijke romige bechamelsaus.

Geschikt voor een uitgebreide lunch, maar ook lekker als makkelijke avondmaaltijd met een soepje erbij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 25 gr bloem
  • 25 gr roomboter
  • 300 ml melk
  • 4 boterhammen
  • 4 plakken ham
  • 4 plakken kaas
  • geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C

Zet een pannetje op het vuur en laat de boter smelten. De boter mag niet verkleuren, alleen smelten. Zodra de boter gesmolten is voeg je de bloem toe. Roer goed met een garde, om de bloem te laten garen. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Voeg vervolgens, al roerend, de melk beetje voor beetje toe. Blijf roeren, totdat je een gladde, dikke saus hebt. Laat dit nog even zachtjes pruttelen en breng op smaak met zout en peper.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg hier twee boterhammen op. Beleg de boterhammen met de plakken ham, de plakken kaas en een beetje bechamelsaus.

Leg vervolgens de andere twee boterhammen er boven op en bedek deze weer met bechamelsaus.

Als laatste strooi je er wat geraspte kaas over heen en plaats je de bakplaat in de oven.

“Doe een eetlepel mosterd door de bechamelsaus om er wat extra pit aan te geven.”

Bak de croque monsieurs 10 tot 15 minuten in de oven, totdat de bovenkant mooi goudbruin is.

Enjoy!

Geef een reactie