Grissini (Italiaanse soepstengels)

Soepstengels daar mag je ons voor wakker maken. Niet alleen lekker voor bij een soepje, maar ook de perfecte toevoeging aan een lekkere borrelplank.

Pas dit recept vooral aan naar je eigen voorkeur, door er bijvoorbeeld verde kruiden aan toe te voegen.

Ingrediënten voor ongeveer 40 grissini

  • 250 gr bloem (tipo 00)
  • 4 gr gedroogde gist
  • 1/4 theelepel suiker
  • 100 gr lauwwarm water
  • 1 theelepel zout
  • 30 ml olijfolie

Bereiding

Meng het water met de gist en de suiker in een kom en zet een paar minuten apart.

Zeef de bloem, samen met het zout, boven een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet het gistmengsel in de kuil. Voeg hier de olijfolie aan toe. Kneed het deeg tot een deegbal en ga vervolgens verder met kneden op een schoon werkvlak. Kneed nog 10 minuten door totdat je een glad en soepel deeg hebt.

Bestuif een schone kom met een beetje bloem en plaats het deeg hierin. Dek af met huishoudfolie en laat het deeg 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Verdeel het deeg in ongeveer 40 bollejtes. Druk een bolletje plat en rol deze uit tot een worstje van ongeveer een halve centimeter dik. Leg het worstje op een met bakpapier bekleede bakplaat. Herhaal dit met alle deegballetjes.

Bestrijk de worstjes met en beetje olijfolie en plaats in de oven.

“Besprenkelijk met grove zoutvlokken of sesamzaadjes voor een extra lekkere soepstengel”

Bak de soepstengel in 10 tot 15 minuten goudbruin en knapperig. Houd ze in de tussentijd goed in de gaten. Afhankelijk van de grootte van de sopestengels en de oven, kunnen de baktijden anders zijn.

Enjoy!

Geef een reactie