Slavinken

on

Maak zelf de allerlekkerste slavinken met dit heerlijke recept. Een slavink is een gehaktrolletje gewikkelt in spek en is echt onderdeel van de oud Hollandse keuken.

Waarschijnlijk heb je ze wel een keer in de supermarkt gekocht, maar als je ze zelf maakt zijn ze zo veel lekkerder, dat beloven we je!

Doordat het gehakt in spek gewikkeld is blijft het vlees heerlijk mals en sappig tijdens het bakken. Wij hebben er dit keer voor gekozen om het vlees in de pan te bakken, maar als je er echt een feestje van wilt maken kan je ze ook in de sous vide bereiden.

Wikkel de slavinken strak in de huishoudfolie en knoop de uiteindjes goed vast. Leg de pakketjes in de sous vide op 62,5 en set de timer op 2 uur. Haal ze uit de sous vide en bak ze nog even heel kort af in een hete pan met een beetje olie.

Ingrediënten 2 personen

  • 300 gr half om half gehakt
  • 1 ei
  • 12 plakken spek
  • peper & zout
  • Snuf nootmuskaat
  • 1 tl mosterd
  • 1 teen knoflook
  • 4 el paneermeel
  • Gedroogde peterselie

Bereiding

Doe het gehakt in een grote kom en voeg het ei, de paneermeel, de mosterd en het geperste teentje knoflook toe. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.

Tip: je kunt het gehakt ook op smaak brengen met gehaktkruiden.

Meng het gehakt goed door, voeg eventueel wat extra paneermeel toe als het gehaktmengsel te vochtig is.

Leg een plak spek op een schone plank en leg hier een plak spek dwars over heen. Hierna leg je nog een plak spek neer, gelijk tegen de eerste plak aan. Zoals op de afbeelding hier onder.

Verdeel het gehakt in vier stukken en maak er ballen van in de vorm van een worstje.

Plaats het worstje op het spek, waar de plakken elkaar kruisen en vouw de korte kanten van het spek naar binnen. Rol het gehakt vervolgens helemaal op. Zorg er voor dat het een strak rolletje wordt.

Doe de peterselie in een schaaltje en dip de twee uiteinden van de slavinken in de peterselie.

Bak de slavinken in een pan op middelhoog vuur in een beetje boter en/of olie. Bak ze in circa 15 minuten goudbruin.

Eet smakelijk!

Geef een reactie