Frisse Venkelsalade

on

De zomer is begonnen! Genieten van de zon, familie en vrienden. Heerlijk! Wij hopen dat jullie er net zo van genieten als wij dat doen. En hoe vier je de zomer beter dan met vrienden en familie te eten. Steek de barbeque maar aan! Een goede salade kan dan natuurlijk niet ontbreken op de tafel. Deze salade zet je in een handomdraai op tafel en past perfect bij gegrilde vis, aardappelsalade of gewoon bij een stukje vlees.

Afbeelding van congerdesign via Pixabay

Ingrediënten 4 personen

  • 2 venkel
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 1/2 rode ui
  • 10 gram verse munt
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels witte balsamico azijn
  • 2 theelepels Djion mosterd
  • 1 theelepel honing
  • peper & zout

Benodigdheden

Mandoline / kaasschaaf

Bereiding

Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Gebruik een mandoline of kaasschaaf/ dunschiller om de venkel in hele dunne plakjes te snijden. Bewaar de venkeltoppen voor de garnering.

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil. Snijd in dunne halve ringen.

Snijd de rode ui in hele fijne halve ringen en hak de muntblaadjes fijn.

Schaaf met de mandoline of kaasschaaf de komkommer, in de gehele lengte, tot dunne plakken. Door het over de gehele lengte te doen, krijg je mooie lange slierten.

Doe alle ingrediënten in een mooie serveerschaal en verdeel de dressing over de salade. Klaar om te serveren.

Geniet van de zomer!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie