Fish & Chips

Wie houdt er niet van, verse vis in een krokant laagje geserveerd met handgesneden friet, ravigottesaus en frisse salade. Wij hebben ervoor gekozen om de vis niet in een bierbeslag te frituren, maar te paneren met panko en te bakken. Zo is dit gerecht ook nog een stuk gezonder.

Wij gebruiken in dit recept kabeljauw, maar dit kan je eenvoudig vervangen voor koolvis, schelvis, heek of heilbot. Zolang het maar een stevige vis en vers is, kan je gebruiken wat je wilt.

Ingrediënten 4 personen

  • 600 gram kabeljauw
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 100 gram panko
  • 2 eieren
  • 50 gram bloem
  • 4 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • peper & zout
  • zonnebloemolie
  • 1 citroen

Benodigdheden

  • pan
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • keukenrol

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Was de aardappelen goed en snijd er frieten van ongeveer een 1/2 cm breed. Meng ze in een kom met een klein beetje olijfolie, peper en zout. Bak ze in 40 minuten goudbruin in de oven. Vergeet ze niet halverwege een keer om te scheppen.

Snijd de kabeljauw in grove stukken, zorg dat de stukken ongeveer even groot zijn zodat ze gelijkmatig gebakken kunnen worden. Breng op smaak met peper en zout.

Meng in één bord de panko, paprikapoeder en cayennepoeder. In een ander bord klop je de eieren los en in het laatste bord de bloem. Verhit ondertussen ruim zonnebloemolie in een pan op middelhoogvuur.

Rol de tussen vis eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door de panko. Zorg dat er een goede laag op zit.

Zodra de olie goed heet is, bak je de vis in ongeveer 4 minuten per kant goudbruin. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.

Serveer de fish & chips met een schijfje citroen, onze homemade ravigottesaus en verse venkelsalade.

Enjoy your meal!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie