Oudhollandse poffertjes

on

Confession … Als de kinderen poffertjes eten, dan halen wij meestal de kant en klare variant uit de supermarkt. En telkens denk je weer, waarom smaken ze nooit zoals bij de poffertjes kraam?

Gelukkig hebben wij de laatste tijd wat tijd over dus zijn wij voor jou op zoek gegaan naar het ultieme recept voor oudhollandse poffertjes.

Van oma hebben wij een prachtige gietijzeren poffertjespan gekregen en deze komt goed van pas. Want hiermee krijg je echt het beste resultaat. Heb jij nou niet zo’n mooie pan? Je kan ook gewoon een koekenpan gebruiken, iets minder mooi. Maar net zo lekker.

Tip: Gebruik een knijpfles voor het beslag, hiermee is het maken van de poffertjes een fluitje van een cent en zonder al te veel geknoei.

Ingrediƫnten

125 gr bloem
125 gr boekweitmeel
250 ml water
250 ml volle melk
50 gr roomboter
1 ei
7 gr droge gist
1 el suiker
snufje zout
Snufje kaneel

Bereiding

Zet een steelpan op laag vuur en verwarm de melk, laat niet koken. Lauw-warm is voldoende. Haal van het vuur en voeg de gist toe. Zet apart voor 5 minuten.

Zet opnieuw een steelpan op het vuur en laat de roomboter smelten.

Zeef de bloem en boekweitmeel in een grote kom en voeg het water toe. Meng totdat er een glad mengsel ontstaat.

Giet de melk met de gist bij het beslag en roer goed door. Doe de gesmolten boter erbij en blijven roeren totdat alles is opgenomen.

Klop het ei los in een kommetje en voeg toe aan het beslag samen met het zout, suiker en
kaneel. Meng alles nog eenmaal goed door en dek af met plastic folie.

Laat het beslag minimaal een half uur rijzen op een warme plek.

Na het rijzen, roer je het beslag nog een keer door en het is klaar voor gebruik!

Heb je aan het einde nog wat over? Geen probleem, je kan het gemakkelijk een dagje bewaren in de koelkast.

Laat je ons weten hoe ze smaken?

Lekker smikkelen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s