Hummus met harissa

on

Hummus komt oorspronkelijk uit de Libanese keuken, maar is ook een populair gerecht in de Midden-Oosterse en Noord-Mediterrane keuken. Hummus wordt vaak geserveerd met platbrood, maar is ook erg lekker als bijgerecht bij falafel, kip of onze pita lamkofte.

Deze hummus is door de harissa lekker spicy en echt een smaakmaker!

Afbeelding van SBZUS via Pixabay

Ingrediënten

  • 400 gram kikkererwten uit blik (bewaar het vocht)
  • 3 knoflooktenen
  • 2 el tahini
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl baharat kruidenmix
  • 1,5 tl harissa
  • 5 tl citroensap
  • zout en peper
  • peper

Benodigdheden

  • Keukenmachine, blender of staafmixer

Bereiding

Laat de kikkererwten uitlekken en bewaar het vocht. Dit heb je later nodig om de hummus dunner te maken indien het te dik is.

Doe de kikkererwten, knoflooktenen, tahini, baharat kruiden, harrisa en citroensap in de keukenmachine en draai tot een gladde massa. Voeg peper & zout toe naar smaak en leng de hummus aan met kikkererwtenvocht totdat je de juiste consistentie heeft. Je wilt een romige, smeerbare spread hebben.

Serveer de hummus is een schaaltje en maak een swirl van de olijfolie en voeg eventueel extra paprikapoeder toe.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s