Pesto

on

Zelfgemaakte pesto maakt de borrelplank nog beter!

Je hebt niet veel verschillende Ingrediƫnten nodig, maar wel heel veel basilicum. Dus dit is het perfecte moment om je eigen basilicum te kweken.

Deze pesto kan ook als basis gebruikt worden voor pasta pesto, of maak er een dressing van door wat extra olijfolie toe te voegen.

Ingrediƫnten

  • 4 handen basilicum
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 30 gram pijnboompitten
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • Zout en peper

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Bereiding

Rooster de pijnboompitten in een droge pan, totdat ze lichtbruin zijn. Haal de pijnboompitten van het vuur en laat ze afkoelen.

Pluk de basilicumblaadjes van de stengels en was de blaadjes.

Pel de knoflooktenen en hak ze in grove stukken.

Doe de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten en de parmezaanse kaas in de keukenmachine en draai tot een gladde massa. Voeg vervolgens steeds een klein beetje olijfolie toe, totdat je de juiste dikte hebt.

Breng als laatste op smaak met peper en zout.

buon appetito!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s