Cheesecake ‘New York Style’

Het is weer tijd voor een nieuw recept. En dit keer hebben wij gekozen voor een klassieker. De New York Style cheesecake. Alhoewel, we hebben er een hollands tintje aangegeven. 3.2.1….. bakken maarrrr.

WhatsApp Image 2020-03-15 at 20.45.15Ingrediënten

  • 260 gram bastongne koeken
  • 90 gram roomboter
  • 900 gram roomkaas (philadelphia) (volvet en op kamertemperatuur)
  • 2 eieren
  • 330 gram suiker
  • 1 el vanille extract
  • 180 ml slagroom

Benodigheden

  • Springvorm 26 cm
  • Bakpapier
  • Keukenmachine
  • Mixer

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C

Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Maal ondertussen de bastogne koeken fijn in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe aan de kruimels en meng goed door. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en stort het koekkruimel mengsel in de bakvorm. Verdeel de kruimels over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem apart in de koeling tot dat hij de oven in gaat.

Klop ondertussen de 1/3 van de roomkaas met 1/3 van de suiker en de maizena 3 minuten todat je een glad en luchtig mengsel krijgt. Voeg vervolgens de resterende roomkaas en suikertoe in delen en klop luchtig. Klop nu 1 voor 1 de eieren goed door het mengsel. Als laatste voeg je de slagroom en vanille extract toe en klop op hoge snelheid luchtig. Niet te lang, het mengsel moet luchtig blijven.

Haal de bodem uit de koeling en giet het roomkaas mengsel in de bakvorm. Plaats de bakvorm op een diepe bakplaat of in een grote ovenschaal en zet in de voorverwarmde oven. Giet kokend water rondom de bakvorm en zorg dat de springvorm voor ongeveer 2,5 cm onder water staat. Bak de cheesecake voor ongeveer 1 uur en 15 minuten tot dat de cheesecake goudbruin is en nog een kleine ‘jiggle’ heeft. Als hij na die tijd nog zacht is, verleng de kooktijd met 10 minuutjes.

Laat de cheesecake goed afkoelen voordat je hem serveert, koud is hij het lekkerst!

Serveertip: Voor wat extra frisheid serveer je de cheesecake met kersen of ander rood fruit.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s