Shakshuka met spinazie

on

Shakshuka is een veelvoorkomend gerecht in de Arabische keuken. Dit gerecht kent vele varianten met veel verschillende ingrediënten. Onze variant bevat spinazie en verse geitenkaas.

shashuka

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 8 tomaten
  • 8 eieren
  • 3 tenen knoflook
  • 2 rode paprika
  • 300 gram spinazie
  • 10 gram gehakte peterselie
  • 150 gram verse geitenkaas
  • 1 bouillonblokje
  • olijfolie
  • peper & zout

Bereiding

Snipper de ui en pers de knoflook. Ontdoe de rode peper van de zaadlijst en snijd fijn. Snijd de tomaten en paprika in kleine blokjes en snijd de peterselie fijn.

Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de knofook, ui en rode peper op middelhoog vuur voor 3 minuten. Voeg de paprika, tomaten en gehakte peterselie toe. Bak nog 5 minuten mee voordat je de spinazie toevoegd.

Wanneer de spinazie geslonken is, voeg je vervolgens 120 ml water toe en verkruimel je het bouillonblokje boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Om de eieren toe te voegen, maak je voor elk ei een kuiltje in het mengsel en breek de eieren hierin. Dek de pan opnieuw af en laat de eieren in ongeveer 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan en verdeel de geitenkaas over het geheel. 

Maak de shakshuka af met wat verse peterselie en serveer met vers afgebakken brood en je hebt een heerlijke vegetarische maaltijd of ontbijt 🙂 

Bon apetit!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s