Pasta carbonara

on

Wist je dat de traditionele carbonara zonder room wordt klaargemaakt? Dit klassieke recept is niet alleen eenvoudig, maar ook razendsnel klaar. Om dit gerecht helemaal af te maken, hebben wij een pangrattato toegevoegd.

WhatsApp Image 2020-02-23 at 18.24.14

Ingrediënten pangrattato

Ingrediënten pasta carbonara

  • 100 gram (oud) brood
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • rasp van 1 citroen
  • 2 el gehakte platte peterselie

  • 300 gram linguine pasta
  • 100 gram pancetta
  • 3 eidooiers
  • 1 heel ei
  • 80 gram geraspte parmezaanse kaas
  • peper & zout

Bereiding

Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking.

Maal het brood in de keukenmachine tot broodkruim. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg het broodkruim toe en bak in 5 minuten krokant op middelhoog vuur. Maal ondertussen de rode peper, knoflook en parmezaanse kaas fijn in dezelfde keukenmachine en voeg toe aan de pan. Zet na twee minuten het vuur lager en voeg de gehakte peterselie en citroenrasp toe. Bak nog eventjes mee en laat vervolgens afkoelen. TIP: Als de pangrattato tijdens het bakken teveel aan elkaar gaat kleven, maal dan nogmaals fijn in de keukenmachine.

Zet een tweede koekenpan op middelhoog vuur en snijd de pancetta in blokjes of reepjes. Bak de pancetta goudbruin, hiervoor hoeft geen extra olijfolie te worden gebruikt. Zet hierna apart en ga verder met het voorbereiden van de saus.

Voor de saus mix je de eidooiers, ei en parmezaanse kaas in een kom en voeg ruim verse peper toe. Zet apart totdat de pasta gaar is.

Wanneer de pasta gaar is, zet je de pan met pancetta weer op laag vuur. Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht. Voeg de pasta toe aan de pan, giet de saus erbij en roer alles goed door totdat alle kaas gesmolten is en er een romige en gladde saus ontstaat. Voeg zonodig kookvocht toe wanneer de saus te dik is.

Serveer de pasta met de pangrattato, extra parmezaanse kaas en verse peper.

buon appetito!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s