Bataatsoep

Deze goedgevulde soep zit boordevol met groente en smaak! Een verrassende soep perfect voor een koude winterdag of natte herfstdag. 

bataatsoep

Ingrediรซnten

  • 500 gram zoete aardappel
  • 400 gram aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 1 rode peper
  • 1,5 liter groentebo
  • 4 tl gemalen komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 liter groentebouillon
  • 200 gram feta
  • 40 gram cashewnoten
  • 2 el basalmico azijn
  • stokbrood
  • koriander
  • olijfolie
  • peper & zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ยฐC en bereid de bouillon.

Snipper de ui en pers de knoflook. Ontdoe de rode peper van de zaadlijst en snijd fijn. Schil de zoete aardappel en de aardappelen en snijd in blokjes. Doe hetzelfde met de courgette. 

Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook, ui en rode peper op middelhoog vuur. Voeg halverwege de gemalen komijn en het paprikapoeder toe en bak mee. Bak vervolgens de zoete aardappel, aardappel en courgette 5 minuten mee voeg de bouillon toe. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.

Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de feta in blokjes. Bak het stokbrood af in de oven en hak de cashewnoten grof. 

Pureer de soep met een staafmixer. Als de soep te dik is, voeg je extra bouillon toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout.

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de feta, de cashewstukjes en de koriander. Serveer met het brood.

Bon apetit!!

Geef een reactie