Kokosmakroon

on

Het wordt weer kouder buiten en wat doe je dan, koekjes bakken! En wil jij je extra uitsloven in de keuken? Dan hebben wij het perfecte recept voor je. Deze kokosmakronen zijn erg makkelijk om te maken, lekker knapperig van buiten en chewy van binnen.

Ingrediënten

220 gr witte basterd suiker
225 gr bloem
85 gr geraspte kokos
30 gr roomboter
1 ei
2 el stroop
1 el melk
1 tl baking soda


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Meng de suiker, boter, ei, stroop en melk met een handmixer totdat er een glad en romig mengsel. Meng ondertussen de gezeefde bloem met de baking soda en voeg in delen toe aan het eimengsel en klop nog even goed door.

Om de koekjes te maken, maak je van 2 eetlepels mengsel een balletje en plaats deze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Laat tussen de ballentjes ongeveer 6 cm ruimte.

Plaats de bakplaat in de oven voor 15 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn, laat ze vervolgens goed afkoelen.

Wij horen graag of de koekjes de trommel gehaald hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s